Nieuws

08 Maart 2021

Vandaag een mooi artikel van Villa Punthuis verschenen op de site “In de Buurt” regio Groningen. Binnenkijken bij Mariska: ‘Onze ‘Villa Punthuis’ doet zijn naam eer aan’

14 Februari 2021

We zijn even wegens privé omstandigheden uit de lucht geweest. Dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Tussen de bedrijven door hebben we zo nu een dan wat dingetjes opgepakt. Vanaf nu proberen af en toe weer en update op de site toe te voegen. Eén van de dingen die we hebben opgepakt is de tegelmuur boven het aanrecht in de keuken. We hebben over de tegeltjes heen steenstrips geplakt van Isodeco. Dit zijn plakstrips die eenvoudig over o.a. tegels heen geplakt kunnen worden. Dit geeft gelijk een andere look.

12 augustus 2020

De eerste week dat we in onze nieuwe woning woonden, hadden we al vrij snel last van verstopping in het riool. Na eerst zelf van alles geprobeerd te hebben, hebben we uiteindelijk de hulp van een specialist erbij gehaald. Deze is met een vrees en uiteindelijk een camera door het riool geweest. De boosdoener van de verstopping kwam hierdoor dan ook boven water. Het bleek dat de Cai-kabel dwars door het riool geschoten was en hierdoor was ook een groot gat in de buis ontstaan. Dit had uiteindelijk weer tot gevolg dat het zand rondom de buis het riool inliep.

Omdat er een gedeelte van het riool vervangen moest worden en deze door de voortuin liep, ging onze planning toch even anders dan dat wij voor oog hadden. De voortuin die we eigenlijk pas volgend jaar wilden gaan aanpakken werd naar voren geschoven en zijn we daarom al in april van dit jaar mee begonnen. Het huis wat eerst verstopt zat achter een aantal struiken was nu vanaf straat ook in eens zichtbaar. We kregen hierdoor ook van diverse mensen complimenten dat het huis zo veel beter tot zijn recht komt.


12 augustus 2020

Na eind december 2019 het koopcontract te hebben ondertekend bij de makelaar, was het op 27 maart 2020 zover en kon definitief de handtekening bij de notaris gezet worden voor de overdracht van onze nieuwe woning. Dit gebeurde door de perikelen van “Corona” Convid19-virus zowel ten kantore van de notaris als op de motorkap van de auto voor het kantoor van de notaris. Maar dit stond ons verder niet in de weg en konden dan ook uiteindelijk de sleutels van onze nieuwe woning in ontvangst nemen.

We zijn gelijk begonnen met van binnen alles te voorzien van een nieuwe frisse verflaag. Ondanks dat we diverse hulp hebben afgehouden i.v.m. convid-19 virus, konden we 9 april ons nieuwe huis betrekken nadat we het meeste zelf hadden verhuis. De grote dingen hebben we door een verhuisbedrijf laten doen.